Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SEPTEMBERSTIGAR

i skogen vid lindgrens

låg en gammal låda

och där satt en trio

eller bara vi båda

med drömmar om flickor

och stulna cigaretter

vi hade lämnat "petter

och hans fyra getter"

 

 

septemberstigar

löpte genom barndomen

septemberstigar

ledde bort från sommaren

septemberstigar

i skuggan av ett vattentorn

septemberstigar

och afrikas horn

 

 

en gammal austin london

parkerad bakom huset

därinne kunde vi sitta

med snacket och med snuset

vi cyklade till rullsand

med sol och bad i sinnet

vem såg septemberstigar

i blivande sommarminnet?

 

 

septemberstigar

som korsar på ålderns höst

septemberstigar

en kylig vind i mitt bröst

septemberstigar

i ljuset av min starka borg

septemberstigar

över minnenas torg

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/3 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2017-03-17 13:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP