Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hel kultur - En civilisation - Uppbyggd på fusk

En civilisation
där fusket är det bästa
det ädlaste - upphöjda mesta
det som bär upp allt
som finns kvar
själva grunden till allt.
Det är fusket.

En hel kultur
där fusket var det största
mest bästa
som alla kan tänka
och ju mer alla fuskar
desto större dom bygger det upp
ännu högre
mot himlen.

Grundar hela civilisationer
kulturer och länder
på det eviga fusket.

För att fuska fram och bort
som ett förtrollande knep
magiskt gnistrande
förhäxande alkemi
när mindre blir mer.

Nu tittar dom dit ner
och ser ända upp
på hur högt
dom har byggt
detta allt
på det eviga fusket.

För att låtsas
för att halvhjärtat tro nått
För att vara en sån
som verkar veta mera
det är just det som
drar med sig miljoner andra
snart hela länder
civilisationer
planeter
som fuskar sig fram
bara lägger det högre
för att fuska bort fusk
för att fiska fram fusk
eller fisk
ur den fiskiga fuskiga sjön
med lera och kvicksand
eller en riktig tegelstensgrund

Ingen som vet
om detta fusket ska hålla
för tyngden
av ett ännu större fusk
som måste bära
upp ännu fler ryggar

Snart miljoner miljarder
med fuskande saker
i detta bygge
en civilisation som har fuskats fram
när någon skulle fuska bort
sopa under och gömma
ett enda ursprungsfusk

Så byggdes det uppåt
tills det var stort
nog för en hel värld

Och ingen som vet
om det ska hålla
eller rasa ner
ända ner
till den mörkaste botten

Ner mot okänd grund
till en annan hemlig värld
med alla sakerna
som trollats fram på fusk
eller ingenting alls

ingen som vet




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-18 12:07



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Fusket har uppenbarligen inte nått ditt hjärta!

Var rädd om det-det är lika unikt som din text!

Tack att jag fick läsa!

Kram från mike
2017-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman