Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben från Tibet Del 1 "Radio Fria Tibet"

I en stuga på ett berg i norra Tibet satt en gubbe och åt. Efter maten ringde telefonen.
Det var från ett radioprogram.
Han hade lämnade sin akvarellmålning i höstfärgerna som var på väg att torka. Då så många försäljare ringde tvekade inte gubben att lägga på. Gubben gick långsamt tillbaka.

Han vred på radion och lyssnade:

- "Ni lyssnar till Radio Fria Tibet. En plats i etern där schamaner och andar gör sig hörda"

Musiken ökade nu i ljudnivå och en folksång spelades upp. Gubbens trädskor ekade med takten. Det var en riktigt bra sång tyckte gubben. Tillslut kunde han inte undvika att dansa. Medan han dansade höll han ett öga på sin akvarell. Den fick inte torka. En berättarröst hördes igen. Han slutade dansa. Det var honom de pratade om. Han lutade sig framåt.

Från Radion kunde man höra:

- " ... och eftersom vi inte fick tag på..."


Gubben ryggade till då han kände ett barns mjuka hand. Livrädd såg han upp mot...

_____________________________________
Fortsättning följer...




Övriga genrer av Adonis
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-19 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Adonis