Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återtagande


Konsekvenser

lekfulla smekningar
fjäderlätt mjuka
ändå bestämda

väcker henne

vågor av värme
strömmar genom kroppen

tusentals små eldar
tänds
viskar

nu

hon är fuktig
varm
mjuk
redo

behåller ögonlocken stängda
vill stanna i bubblan

vara närvarande nära
men känslan är så skör
magin bryts

igen

besvikelse
tränger sig åter
in mellan de älskande
i tystnaden

avståndet mellan dem
i det ologiska obegripliga

är hon en främling för sig själv

hon är
sin egen gisslan

© Maria Marängsviss, 19 mars 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-26 16:41



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Återtagandet beskrivet i ord som böljar fram. Det finns ett så fint flöde i denna dikt.

Slutet ställer frågor på sin spets, hur diktjaget kan överbrygga det svåra i att vara sin egen gisslan. Är hon det delvis, kan det kanske vara lättare att ta små, små steg i taget för att återta det hon vill?



2017-05-07

  Judas Ekholm VIP
Jag gillar verkligen hopplösheten. Snyggt. Kudos!
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP