Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Igen


Skriv dig ur, inte in

 

Det enda som återstår
är det vita, vita arket

att de ger dig pennan, säger;
skriv dig ur den här världen
rama inte in den


Att du vänder dig
sida ut och sida in

simmar genom bläcket
mot den andra sidan

Tills du ser;

allt försvann,
och
det är
som det skall.
Fri vers av Saga-Sofia
Läst 612 gånger
Publicerad 2006-05-21 10:55Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Strålande. Och ett underbart kort därtill.
2006-11-03

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Riktigt bra slut!
2006-09-25

    seymour
Tack.
2006-06-20

  karenina VIP
för mig talar dina ord om de tankar som viktiga för mig kring att skriva, att sätta ord på tankar och känslor för att rena mig själv och inte för att andra vill. att skriva bara för att vinna tycke hos andra eller att skriva något som man tror andra vill höra, det ger bara prestationsångest och då blir det att skriva och rama in, men när man lyssnar inåt, lättar på trycket och låter orden flöda, det är då man spränger ramarna och skriver ur den här världen. det är då man simmar genom bläcket mot den andra sidan, den som är närmare en själv.

allt försvann
och
det är
som det skall
2006-05-21

  Christer
"skriv dig ur den här världen
rama inte in den"

...kanske är var det precis det jag menade när jag sa att jag försökte att inte bry mig innan vad det skulle stå skrivet efteråt....om du minns. Hur som helst så finns det mycket i denna text som är rena klokskaper och som jag gärna kommer ihåg...länge.

reagerade på att det stod skall ist. för ska....hmm.

/C
2006-05-21

  nicklas ekström
samtidigt (ja jag kom på det här precis i samma ögonblick som jag tryckt på knappen) ser jag en rekonstruktion av skrivarångest i den här texten ... det här att vända sig sida ut och in att simma genom bläcket ... det finns i det någon sorts uttryck för den panik åtminstone jag ibland kan känna när mitt skrivande inte vill fungera ... när pappret förblir vitt ...
2006-05-21

  nicklas ekström
ja det ligger en stor sanning insprängt här (skriver jag med risk att rama in dig snarare än låta dig bli urskriven) ... och den sanningen består i att vad jag tror vi alla gör alldeles för ofta är att bara rama in våra tankar och känslor i ord istället för att spränga upp nya vägar med dem ... slå sönder ramarna som håller alla tankar och känslor på plats där de alltid funnits ... och just denna expressionistiska handling i ord tror jag att vi alla mår bra av åtminstone lite då och då ... att om så bara genom orden för en kort stund lämna vår vanliga värld bakom oss ... tills som du skirver:

allt försvann,
och
det är
som det skall.

men som hope så riktigt påpekar ... det är så inihelvete svårt ... (och den svårigheten tror jag beror på att vi egentligen är rädda för vad vi ska hitta därute på andra sidan)
2006-05-21

  yoyyo
så sant. och jikes detta var bra skrievt!
*bokmärkt* !!
2006-05-21

    ej medlem längre
bästa, bästa:
"att du vänder dig
sida ut och
sida in"
wow
2006-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia