Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För dem jag vaknat bredvid och dem jag ännu inte kysst

Han skakade fram en John Silver utan filter
tände den bakom handen
i skydd från vinden
Och i kölvattnet av den scenen
den ciggen
har jag kapitulerat för många gånger nu

-----------

Och Älskling,
inte ens när han kysste mig vid baren
kunde jag låta bli att tänka på dig

-----------

Ibland får jag för mig att jag inte var någon särskild
ingen speciell
men en gång
när jag saknade självförtroende och kläder
kunde jag höra hans hjärtslag genom rummet
Och hjärtslag ljuger inte
det är det fina med dem

-----------

Samlar slattarna i glaset
och balanserar i pappas fotspår,
mellan galenskap och genialitet

-----------

På ett sätt är jag bara
en produkt av av allt du någonsin sagt till mig

När du slutar prata
finns jag inte

----------

Älskling,
vi är perspektiv
jag är naiv
och du är manipulativ

En elegi,
mellan depression och mani
vi är vardagsfobi
en dystopi

Vackraste,
vi är ren jävla magi.

-----------


I ögonen
som rymde stjärnhimlar
dansar spindlar

Och mina minnen av dig reduceras
till ett glas vin och två alvedon





Fri vers av Vilsna
Läst 364 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-03-19 16:48



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
drömmer mig in
2017-03-20

  Åse Tropp VIP
Starkt!
2017-03-19

  henke_r
Vilket flow texten har! Och otroligt starka emotionella minnesfragment som frammanas. Mellan galenskap och genialitet brukar god litteratur smyga sig upp. Som här. Snyggt!
2017-03-19

  Ric
Suveränt, du skriver grymt snyggt.
2017-03-19

    Lars J
Vissa delar av denna text är fantastiskt bra om du frågar mig, bravo!
2017-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Vilsna
Vilsna