Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en bortgången vän


Roadtrip med döden

Ni hade precis passerat

Linköping;
Du cyklade genom Rydsskogen
Skrattade nästan omkull
Det ekade mellan träden

Vi skrev sånger
Kärleksförklaringar
förklädda i pubertala smädelser

Vi sjöng sånger
för alla
som ville höra
för alla
som inte ville höra

Vi kom till krogen
Ditt breda leende
Vi kom hem till våra sängar

Något så enkelt
Tänk att få göra
något så enkelt



E4:an söderut



Ni hade precis passerat

Malmö;
Leendet bröt sig fram
genom tunga dimmor
av långa bipacksedlar
sjukhuslukt
och plastslangar

Utmärglad, svag
och fantastisk
som vanligt


Döden plockade upp dig
på vägen till andra sidan

Inget så mänskligt
eller så enkelt
som Öresundsbron

Nej, ni reser över broar
där gudarna står
tullvakt
Där haven
är oändliga

Jag undrar så, om nätterna
Vart reste ni?

Jag skrev
för att tala om
att jag tänker på dig
men ni hade precis passerat

Något så enkelt
Det var för sent
för något så enkelt




Fri vers (Fri form) av blekhet VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-19 23:56



Bookmark and Share


  Ms.Sophy
ååh vad jag älskar den här. du skriver så bra <3
2017-05-17

  Hestia VIP
Dikten griper tag... det sköra livet..mitt i ungdomen. Så sorgligt. Du beskriver så avskalat, känsligt, och enkelt. Mitt i prick. Och kärleksfullt...
2017-03-26

  Maiah VIP
Livet i film... så är det plötsligt över, en länk brister ....
2017-03-21

  ett blått spöke
Fint och berörande. Tack
2017-03-20
  > Nästa text
< Föregående

blekhet
blekhet VIP