Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ensam


Detta har hänt:

Cecilia har tröttnat på Pelles ständiga snedsprång och bestämt sig för att dumpa honom. Hon misstänker nämligen att Pelle och Jessica gör annat än bara cyklar tillsammans. Nu försöker hon inbilla Pelle att hon har träffat en tvillingsjäl, skogsmannen Gegge (80) som är precis allting som Pelle inte är: gammal, erfaren, rik och väluppfostrad ...

Dessutom har tonen i samhället blivit naknare, råare. Ett askmoln lägger sig över staden, parkträden sågas ned. Lallande gråbleka figurer irrar omkring i novemberdiset medan radion pumpar ut ledmotivet från feelgoodfilmen La la land.

På trottoaren ligger en hjärna.

Nä men usch, ta bort den där, tyckte värdinnan på tjusiga kaféet och lutade sig så djupt över bordet att kopparna klirrade. Allting har blivit så konstigt nuförtiden.

Konstigt? undrade Pelle, som passade på att återuppliva ungkarlslivets fröjder. Oj, det var hett, det där. Kaffet alltså.

När jag kom ut från Konsum, rodnade kafédamen, blev jag antastad av en sådan ... där.

En hjärna?

Nej, en tag ... tiggare menar jag. När jag kom med tåget i natt låg det flera stycken och sov i gångtunneln med filtar, kuddar och allt. En av dem hade till och med ...

Till och med? frågade Pelle förväntansfullt.

Foppatofflor! utbrast hon med en indignation så uppblåst, att kaféblusen knakade i sömmarna.

Och - låt mig gissa - blågula kassar från Ikea.

Ja, flämtade hon. Just sådana kassar hade de. Är det inte förfärligt att se hur dessa människor skändar våra nationalsymboler?

Jag tycker bara det är trevligt, sa Pelle. Men skända vet jag inte. Det visar ju bara att vi är en del av Europa och att integrationen fungerar!

Med förvåning iakttog Pelle hur värdinnan, i stället för att krevera med ett storstilat "pang", sakta sjönk ihop som en punkterad luftmadrass.
Prosa av Sorunda-Pelle VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-20 23:26Bookmark and Share


  Ingrid Trolle VIP
Ett Sverige i
en sann förpackning
Suveränt skildrat
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Sorunda-Pelle
Sorunda-Pelle VIP

Mina favoriter
Det andra namnet