Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus från kvinna (Skeppet och Signe)

Tröttheten var så att ge henne, med havets modiga hand.
Vågor av eftermiddagar nådde fram till smaken av sten.
Som blodiga änklingar samlade vi våra liv och tillstånd.
Vi åt med en drottning från livets fat av räfflade ostron.

Huvud manade oss att hålla benen innanför rustningen.
Vi var först att köra in knivarna i den odödliga åskan.
Det kom att kosta oss vattnet, och vår förtvivlan tillbaka.
Det vikta köttet pekade ned, och vi fick äta århundraden.

Vi funderade om tidpunkten, om dess trädgård och doft,
om det rivna bladet, livmoderlunchen vi just serverats,
om vad som spände och skrapade innanför fruktskalen,
om en frigivning och spridning av mänsklighetens risk.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 306 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-03-23 09:00



Bookmark and Share


  Kim VIP
Mänsklighetens risk består ju tyvärr till stor del av människan själv... kan jag nog tycka(om man bortser från naturkatastrofer, men alltmer förstör vi där också med ett ointelligent fiske).
Och liknande.
Så himla onödigt!


2017-04-10

  Janina Kaminska
Spännande bilder. Fina formuleringar. Fantastisk poesi.
2017-03-27

  Anya VIP
Kreativt. Tycker särskilt om livmoderlunchen... Den skapar en stark bild inom mig.
2017-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Förmodligen helt galet, men jag ser ett ostron som blir berövad sin pärla!
2017-03-24

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra .)
2017-03-24

  Blomma-Stjärna VIP
får läsa flera gånger och får då olika bilder - ett tag var jag inne på gängvåldtäkt - vid andra läsningen var kvinnan drottning och " vi änklingar serverades och åt från livets fat av räfflade ostron"
spännande, egensinnig, stark poesi!
2017-03-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Det här låter ju som något odödligt inristat med runskrift på 'stentaflor af mossbevuxen granith' Verkligen bra Hurra!!!
2017-03-23

    ej medlem längre
sniglar som överlvever, bygger bo
och säkrar framtiden - smaskiga +
2017-03-23

    Sefarge VIP
Riddare av de
Runda Orden?
Finurlig underskön
skaldekonst
(såsom alltid)
:)

2017-03-23

  Bibbi VIP
Gillar.
2017-03-23

  i af apa
som att sitta o växa inne i en melon.
Herr Albrektssons analys stämmer även med min. intressant!
2017-03-23

  Stefan Albrektsson
Märklig, pregnant och bildstinn dikt. Mängder av sträva associationstrådar som löper vilt (kan långtifrån koppla de flesta av dem). Får bilder av havandeskap (i någon slags dubbel innebörd) och födelse.
2017-03-23

  ULJO
Den här gillade jag. Oerhört bra skrivet.
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper