Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårvindar milda

Nu är våren här
och tankarna med den
snöflingorna är borta
det har jag på känn
Krokus i rabatten
och blåsippor i backen
myrorna är vakna
bygger hem i stacken

Ur björken rinner sav
likt vårbäckens flod
för den som behöver
välgörande och god
Snart trädens grenar
bär sina nya kläder
blåstänk på himlen
hopp om vackert väder

Nu är våren här
och spirar på sitt sätt
förväntningar och glädje
gör livet ganska lätt
Lövhögar från hösten
försiktigt räfsas bort
vårblommor skymtas
i gräset som är kort

Från skyn solen strålar
över skog och fält
tidens vackra färger
som skaparen har hällt
Fåglarna från öster
nu stillsamt återvänder
bjuder melodierna
från jordens alla länder

Nu är våren här
en tanke om förväntan
dofter över ängarna
ger hopp och längtan
Vindarna för vågorna
lugnt in mot stranden
fjolårets sommar
kittlar skönt mot handen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 345 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-21 20:31



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Så underbart skrivet!
2017-03-26

  Lars Hedlin
Underbart!
2017-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Så underbart diktat, om våren den älskade livgivande.
2017-03-22

  överlevaren VIP
Härliga våren!
2017-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Fin text i vårkläder!
2017-03-22

  Niliboy
Här uppe snöar det, men våren är oss när! Glad å livad!
2017-03-22

  Janina Kaminska
Underbar hyllning till våren!
2017-03-22

  Maj-Lis VIP
En vackert text ...som kan bli en sång
2017-03-21

  StinaJ VIP
Så fint skrivet om vårens efterlängtade ankomst.
2017-03-21

  aol
Bara så fin rimmad vers om våren tycker om.
2017-03-21

    ej medlem längre
Vacker och ljus hyllning till våren.
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO