Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag under 1970-talet - Den har varit publicerad i flera olika sammanhang genom åren. Tidigare publicerad här i april 2005.


Snöflinga

***

Snöflinga ...
Du faller så mjukt och tyst ...
Din sakta vita flykt mot marken
lugnar mina dystra tankar ...
Får mig att glömma
den höstvind som nyss flytt ...

*
Du kommer med kyla, snöflinga ...
Men din närhet skänker
både värme
och
en känsla av trygghet ...
Du gömmer
det höstvinden blottat
bakom all den grönska
sommaren skänkt ...

*
Snöflinga,
du faller så tyst
att man inte märker
din existens ...
Snöflinga,
ditt mjuka fall lugnar ...
... därför att du faller så tyst ...

*****




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-21 16:55



Bookmark and Share


  C_Cyrus
Så Vackert
2017-03-21

    ej medlem längre
helt underbart skrivet så skör
2017-03-21

    ej medlem längre
Fint fångat i vår herres hage!
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP