Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juli 1983 skrev jag dessa ord - Har medvetet låtit dem vara oredigerade då de i sin befintliga helhet förmedlar det jag kände just då när jag äntligen ordnat en ny bostad åt min lilla älskade dotter och mig! Publicerad tidigare här i juli 2005.


Litet hem till liten vän

Liten vän
jag saknar ständigt och jämt
Liten vän
jag länge önskat kunna ge
ett litet hem

Jag minns jag sa
mest varje dag
att nästa gång vi ses
ska allt bli bra

- I morgon kommer med
ett litet hem till liten vän och jag

I morgon kom
I morgon gick
men inget hem liten vän
och jag fick

Och var ny dag
liten vän besviket såg
på mig och undrade varför
den där dagen inte kom
till liten vän och jag

Jag är ju ändå liten väns
alldeles egen far
och en far ska ju vara
så där alldeles jättebra

Varför kan då
inte liten väns far
komma med ett bättre förslag
som ger ett hem
till liten vän och jag?

Liten vän – det är länge sen
men liten vän är liten än

Länge har jag kämpat
för att finna ett knep
Men var gång jag
trott mig om att vara framme
har jag vaknat över
en avgrund, balanserande
på ett ospänt rep

Liten vän jag minns
jag sa
– I morgon
kommer att bli en
mycket bättre dag
för då ska jag ha funnit
ett litet hem till liten
vän och jag

I morgon kom
I morgon gick
men inget hem liten vän
av sin far fick
Så nästa gång jag sa
att
- I morgon blir en
bättre dag –

liten vän på mig såg
och gav en tveksam nick
Jag är ju ändå
liten väns alldeles egen far
även om jag inte är
så där väldans bra
Men kanske det kommer
en annan dag ändå
som liten väns far
låter liten vän ett litet hem

En dag han inte bara kommer
och hälsar på
liten vän med fagra löften,
Sviker och
ständigt sin väg går

Liten vän
Nu har liten väns far
äntligen funnit ett litet
hem åt liten vän!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-21 21:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP