Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Hedlund fd Langrath Texten repris från 2010


Stillhet

tystnad
bland träden

hon klättrar uppåt
där ingen människa
gått före

tunga steg

vill se
vad som finns
på andra sidan

stannar förundrat

ser spåren
av de fyrfotade
som sprungit före henne
över orörd mark

andas
lyssnar

inget fågelkvitter
klyver luften

tystnaden rör sig

vittrande lapphund
i fryst läge

inte ett skall

vi finns mitt i

när bedrar man
sig själv

hur hittar man
den rätta stigen

hon vänder om
klättrar i sicksack ner

snö till knäna

solen värmer
nästan ryggen

träden viskar sakta
fortfarande fågeltystnad

men i går
hörde hon hans hjärtslag
under sitt öra

© Eva Langrath 2010

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-21 21:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt bedårande beskrivning.
2017-03-22

  ULJO
Så ljuvligt skrivet. Underbart poesi
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP