Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och varje spegling utmanar vår drivkraft (sonett)

Vid vattenytan speglas våra drömmar

där ljuset reflekteras ryms ett liv

och vågors spel längs skrovet får traktera

den luftgitarr som bjuds i kvällsmotiv

 

då vaknar varje solkatts blänk till liv

och tydligt uppförs vattnets skådespel

låt ansikten få stråla, fastän strimmiga

av vårens allra sista skymningsregn

 

ur alla våra minnen föds en drivkraft

att sträva vidare och ännu lite till

fast livet understundom bjuder motvärn

 

med utmaningars tjusning strax intill

blir sporren faktiskt större än den urkraft

som gnistan bjuder livets eget knogjärn

 
©  Birgitta Wäppling, 21 mars 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-03-21 22:03



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Så vacker och viktig. Vi måste alltid sträva vidare...
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP