Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arkipelagers vittnesbörd om närhet


vet du varför öarna närmade sig varandra?

vet du varför öarna närmade sig varandra?

varför de nakna och kala klipporna tycktes söka sig samman?

 

vi visste inte heller

där vi sprang barfota över hällarna

med strandaster kittlande mellan tårna

och sneda björkar som i trots mot de kala växtplatserna bredde ut sina rötter

 

bergtagen

var den här ön verkligen bergtagen?

eller var det vi

som ännu inte funderat på att ta oss härifrån

 

medan färjan fortfarande gick

samma kväll tillbaka

 

vi visste inte då

och ångrade oss inte senare

 

                              *

 

nattens mossa väntade varm och fuktig

omslöt oss som ett mjukt underlag där vi vilade

 

daggen väckte oss i gryningen

uppsluppet och nymornat

 

älskade, ser du vad daggkåpan minner om?

solstänk av liv

pärlande vatten

 

som släcker vår törst för en stund

 

stunder av närvaro

innan dagern drar oss vidare

 

© Birgitta Wäppling, 22 mars 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-23 18:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skön bild från kustlandet!
2017-05-25

    ej medlem längre
mycket vacker text, mycket, rytm och ordval sitter som fina pusselbitar i ett poetiskt skönpussel.. verserna är träffande och precisa. applåd!
2017-05-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP