Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyt

Friskt vatten varje väsens överlevnad
sköljer genom skogar i floder bäckar
fyller alla kartbilders vita fläckar
varje tekopp till umgänge och trevnad

ömsom i flytande form ömsom stelnad
ger växtlighet åt blommor träd och häckar
bärs fram i krukor hinkar enkla säckar
törst kan få den fredligaste hetlevrad

så rinner tiden mellan våra fingrar
kärleken lånar våra våta hinnor
och ormen överraskar där den slingrar

livstörsten driver både män och kvinnor
flyter in i varandra blandar minglar
rollerna älskare och älskarinnor




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-22 06:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra sonett, applåder!
2017-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Vatten och törst i mycket läsvärd kombination, i vackert flätad sonett.
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren