Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De stupade


Söker djur med päls, djur som jagats till döds. Fröbärare, vilda – linjen mellan överkörd och levande är hårfin. Uppstoppade; cirkusdjur; tämjda – de som bara spelar döda. 

frostskador, de många                                    är en
språkets burar, vädjan
eldstad, stenlagd gård
dröj här, dröj här, dröj                                     här 

En nos ur en annan tid vädrar, dyker, rider drakens rygg – att förbinda de förblödande, höra deras inre vrål, se dem slita Newton i stycken. De lila tungorna dansar. De andas utan varför i den sovande.

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Stefan Albrektsson
Läst 262 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-22 07:39



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
"linjen mellan överkörd och levande" - månde hamnar de döende på den?!?

- beror nog på vem som käkat upp naturlagarna eller ej...? Hemskt skarpslipat stycke text!

Svårt att spela död - ännu hårdare att vara både uppstoppad och spela död!?!
2017-03-25

  alicja lappalainen VIP
läser dikten som en våldsam bild av konflikt mellan naturen och "kulturen"
2017-03-23

  i af apa
ja verkligen mellan liv o död!

"de lila tungorna dansar",
vilken bild, bra!
2017-03-22

  Anya VIP
Roligt upplägg. Jaa linjen mellan liv och död är hårfin...alltid. Det är väl därför man ska njuta i stunden. Håller med tidigare talare att de lila tungorna dansar är en stark bild.
2017-03-22

  objekt3
jag tänker på en urgestalt sovandes i ett hörn på en måne
hur långsamt det är för dem att mötas i drömmen hur sällan de möts i verkligheten
bland annat eftersom landskapet är så kargt
2017-03-22

  Salvation Pepper
"De lila tungorna dansar" - åtminstone levande. '

En dikt mellan liv och död.

2017-03-22

  Nanna X
Djuriskt självklart och vackert.
2017-03-22

    Sefarge VIP
Ett myller av liv
Instängt kuvat
Och fritt,bland
Människors låsta
systematiserade
tankar.
Månntro?
:)


2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson