Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oönskade troll

Herr Karies är vresig
och ställer till med bus
i munnens vita tänder
han gärna bygger hus

Hans vän heter Baktus
och älskar varma bad
äter gör han mycket
så gärna mjölkchoklad

De har en verktygslåda
med hammare och spik
de gillar konstruktioner
en byggkonst som är rik

En grotta har de byggt
som är stor och bra
ett skafferi med godis
är också bra att ha

Där lever de kungligt
och bor ganska flott
de frodas i praliner
och annat som är gott

En ovän heter Colgate
han dyker upp med fart
kan rida på en borste
och visar sig nog snart

Då måste de flytta
till en annan mun
kanske de hamnar
hos Pelle eller Gun

Se upp för dessa troll
de kanske kommer sen
kanhända de är söta
men aldrig som en vän

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 893 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-03-29 07:08



Bookmark and Share


  Tant sQata VIP
Rolig, gillar den.
2017-07-04

  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2017-04-02

  ResenärGenomLivet VIP
Väcker minnen...kul skrivet...
2017-03-30

  Ingrid Trolle
Vilken härlig dikt
och underbart roliga
troll fast att de ställer
till med så mycket
elände.
2017-03-30

  Blomma-Stjärna VIP
roligt för oss äldre som minns Karius och Baktus - lärorikt att läsa för de små!
2017-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Med humor och värme diktar du om tandtrollen, vi äldre ofta skämdes för. Dina var dock ganska gulliga.
2017-03-29

  Anya VIP
Gillar Dans kommentar under. :o) Idag har inte barnen lika mycket hål...i alla fall har inte mina barn det. Tror tandkrämen är bättre och att vi är noga med tandborstning.
2017-03-29

    Dan Myrbeck
Öga för öga,
tandtroll för tandtroll.
2017-03-29

  Kjell Åhsberg
Som andra redan påpekat påminner texten om besök hos tandläkaren i tidiga skolåldern. Trevligt rimsmide.
2017-03-29

  Njord
Vilken härligt rimmad text! Påminner om barndom då dessa troll lärde oss vårda våra tänder.

2017-03-29

  Salvation Pepper
Tjusigt och roande rimmat om detta ämne!


2017-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Härlig text, påminner mig om boken som alla ungar fick av tandläkaren när jag var barn.
2017-03-29

    ej medlem längre
Söta troll som kan göra ack så stor skada.
2017-03-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tandfe skulle
dyka upp, så
skulle ske, då
fick nog troll
på annat vara
me´och se!
2017-03-29

  Marianne Räf
Bra skrivet med roliga verser..
2017-03-29

  StinaJ VIP
Vilken underbar text och med en sådan fin illustration till fungerar den även som en barnbok.
2017-03-29

  M.Eta
Jättebra text! Jag bokmärker! Kan identifiera mig med texten. Kan rekommendera min bok"Svante, Ajax och Borris" vid intresse för tandtroll!
2017-03-29

  Niliboy
Ja, mig har de luratför länge sedan.! Men trollen gör mig glad ändå!
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO