Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utedassets fröjd

På gården vid en buske
där står vårt utedass
Det är en aning slitet
men har sin egen klass

När nöden står i centrum
besök vårt lilla dass
Där kan du lätta trycket
och tömma ut ditt lass

Det luktar ej så gott
men folkligt och nära
När någon sitter där
man aldrig ska besvära

Där kan du tänka klart
och dagstidningen läsa
Det som skapar missmod
åt det du här kan fräsa

På vintern är det kallt
om rumpan man fryser
I mörkret görs behoven
när stjärnhimlen lyser

I sommarnattens hetta
du är ej ensam där
Ty luftens alla flugor
vill dela ditt besvär

På dasset är det fridfullt
där råder lugn och ro
I ensamhet och tystnad
kan tankarna få gro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 394 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-03-22 19:24



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ett dass är mer än en skitsak.
2017-03-24

  Lars Hedlin
Yes "Hurra!" Gillar din text mycket :)
2017-03-24

  M.Eta
Väcker tankar från när jag var barn och inte vågade gå på utedasset hos min farmor. Hon hade en potta under sängen som jag fick använda istället. Har alltid haft lite avsmak för utedass sen dess. Men du målar upp en sådan fin bild om utedass i din text!
2017-03-23

  Salvation Pepper
Gott diktat!

Skrämmande var det på natten. Man tittade upp mot en stjärnstrålande himmel och på den lysande månen. Sen öppnade man dörren och allt var kolsvart. Det glömmer man aldrig.
2017-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka nostalgiska bilder du målar med din poetiska penna!
2017-03-23

    ej medlem längre
Humor och värme genomsyrar din fina dikt!
2017-03-23

  Niliboy
Roligt om det gamla avträdet!
2017-03-23

    ej medlem längre
Fin bild och fint skrivet. Ibland tänker jag att sittbrädorna på utedass är långt snällare mot kroppen än sittringarna på toalettstolar.
2017-03-22

    ej medlem längre
Ja där får man sitta ifred tills någon annan bankar på dörren!
Bra sammanfattat om detta lilla, men viktiga hus!
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO