Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Infrusen i några sekler

Jag ligger innesluten utav is
alltsedan tidens bleka gryning
på mjuk men livlös mossbädd

genom tundrans eviga vintersal
skymtar nån gång en solreflex
en gnistrande prisma utav liv

helt utan några perma news
ett snöras kanske någon gång
men minns ändå det som var

förra veckan blev jag överkörd
av en bullrig vitrysk tanks 
över vänstra lårbenshalsen

men annars har inget hänt
sen Djingis Khan stod över mig
och pinkade på min frusna rygg

men jag vädrar nya tider nu
en droppe vatten i mitt öra
mitt livsrum verkar töjas

jag kommer födas åter
tänker ut nån hälsning
tills jag spräcker hinnan

kan väl möta världen nonchigt 
vilande på mitt friska ben
leende och med frusna ord

"long time no see"

                     @
                     




Fri vers (Fri form) av Elina Vacker
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-22 12:06



Bookmark and Share


  erkki
Trevlig dikt. Man frestas utbrista: Välkommen åter, Moder Jord.
2017-03-23

    ej medlem längre
Våren smälter!
2017-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker