Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


där; där jorden brinner

 

Jag frågar dig hur vattnet blandas. Sött och salt i en delad flod. Brinner själarna som jorden och hör du trumman i min kropp om natten. Jag frågar dig om barnen. Hur skratten blir till och hur man orkar bära blickarna mot de nästan uppätna faten. Säg färdas inte blodet fortare genom kroppen. Där där jorden brinner.

Du frågar mig om natten. Salt på huden och sött av smaken från din tunga. Kan själen sova när kroppen brinner. Du frågar mig om barnen. Hon har ett namn och springer tafatt mellan träden och får inte leka i vattnet. Säg leker inte alla samma lekar. Där där eldflugorna föds.

Jag frågar dig om vattnet. Sött och salt och undervattensströmmar och hur du tog mig till lågvattenlandet och förundrades över månens kraft. Jag vill tacka dig och tackar dig och tänker att jag inte behöver det. Du är där för mig. Där där jorden brinner.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-03-22 23:30



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Dina frågor är underbart poetiska och filosofiskt och kärleksfull intressanta!
2017-04-04

  Lars Hedlin
Verkligen bra skriftat!
2017-04-02

  Goraxy 89 Orion VIP
" Du är där för mig. Där där jorden brinner."
Sagolikt vackra formuleringar - MÅNGA dessutom som: " Säg leker inte alla samma lekar. Där där eldflugorna föds."
-
Ett helt otroligt flyt här igen!!!
2017-03-29

  Blomma-Stjärna VIP
ord av sinnlighet och månkraft
brinner i lågvattenlandet
2017-03-23

  Gunnar Hilén VIP
eld och vatten i natten bringar goda kärleksövningar.....rätt så najs om man säger....
2017-03-23

    Melona
Hjälp!

Du skriver så varmt och sinnligt och det kryper in under mitt skinn och klappar, rör och gör.

Tack.
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP