Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli

På andra sidan midnatt
är himlen aldrig ljus
i stadens mörka gränder
går liv på lånat rus

En kvinna säljer kärlek
i någon trappuppgång
men det är bara början
ty natten den är lång

En vinflaska på gatan
är splittrad i bitar
en man ligger skadad
av någon klädd i nitar

En flicka blev våldförd
på gatsten i ett hörn
kroppen blev smutsig
och själen fick en törn

I rännstenen det kryper
en man som druckit sprit
av alkoholens ångest
hans ansiktsfärg är vit

En spruta ligger kastad
på gatan någonstans
en kvinna ligger orörlig
av liv som en gång fanns

En ölburks vassa kanter
har skadat någons fot
en ambulans från fjärran
till undsättning med bot

En kniv har glimmat till
kring gatljusets sken
någon ses som livlös
när natten blivit sen

På andra sidan midnatt
är gryningen på gång
i vinden har man hört
en melankolisk sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 583 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-03-23 09:19



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Berört bra!
/kram
2017-04-03

  Anoo Niskanen VIP
Du berör med dina ord.
2017-03-28

  Janina Kaminska
Stark och gripande.
2017-03-27

  Blått Norrsken VIP
Bra skriver!
2017-03-25

    Dan Myrbeck
Bra skildrat.
2017-03-24

  Lars Hedlin
Stark och melankoliskt ..men väldans bra framförd!
2017-03-24

  Gunnel Eriksson VIP
Livets elände.
2017-03-24

  Blomma-Stjärna VIP
en melankolisk sång med puls och rim - om hopplöshet, våld och misär som är
just här omkring
"på andra sidan midnatt"
2017-03-23

  Sommarina VIP
Snyggt rimmat om det som inte alltid är så vackert i verkligheten
2017-03-23

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr är det här en allt för sann bild av livet idag
2017-03-23

  Änglaögon
Din text berör och är en verklighet för alltför många.
2017-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets baksidor väl beskrivna i fin rytm och verklighetens puls.
2017-03-23

    ej medlem längre
lite som Stig Dagermans dagssedlar... gillar det här, det är rytmiskt och innehållet verkligt som aldrig det... tack.
2017-03-23

  Salvation Pepper
Människoöden som ingår i mänsklighetens erfarenhet.
2017-03-23

    ej medlem längre
En mycket gripande text.
2017-03-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Om alla vindar
kunde berätta,
vad de sett, ja
allt som skett, då
hade folk fått det
hett, Du en svår
verklighet för
oss berett!
2017-03-23

  Niliboy
Bra diktat om nöden som finns, ja vi värjer själen på olika sätt, men missbruket är det värsta!
2017-03-23

    ej medlem längre
misär och smärta i denna text
hopplös sorg
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO