Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrans fylleribravad

En liten värnlös myra
kröp en sommarkväll
på väg hem till stacken
förbi mitt enkla tjäll

Han stannade vid grinden
bad om en Voltaren
han hade vandrat länge
fått ont i sina ben

Jag gav honom ett piller
och ett stort glas öl
han svalde alltsammans
och gav så upp ett bröl

Ett tjut som hördes väl
till stackens ljuva härd
där han var överhuvud
och kallades för lärd

Han däckade på gräset
i min trädgårdslund
och hämtades av vänner
kring arla morgonstund

Akut besök på sjukhus
blev sjukskriven ett tag
hans fylleribravader
gjorde honom lite svag

Nu satt han där i solen
och ångrade det han gjort
för plågor djupt i själen
läker inte särskilt fort

Tänk på det ni alla
när ni ska ta en skål
blanda aldrig medicin
med för mycket alkohol

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 550 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-04 06:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas!
2017-04-16

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kände en myra en gång som hade en IQ på 175. Vi brukade diskutera Averbakhs angreppsvariant i Kungsindisk schack-öppning.
2017-04-10

  Janina Kaminska
Underbar text. Humor, allvar, värme.
2017-04-08

  ResenärGenomLivet VIP
Kul berättelse samtidigt som du tar upp något viktigt...mycket bra...
2017-04-07

  StinaJ VIP
Underbar text om en myras bravader i fablernas värld.
2017-04-05

  Blått Norrsken VIP
Ord i sanning och vishet. Bra!!!
2017-04-05

  överlevaren VIP
Humor blandat med allvar i en klok text!
2017-04-05

  lodjuret/seglare VIP
Och så finns det de vilka tror till exempel att 'syssla botar allt'. Då har de möjligen tyckt sig vara 'flitig som en myra'. Vänta bara tills den sitter i baksätet och hör på radio en match i cricket eller tennis. Nu vet jag inte om myran tänker eller känner, men skulle den träffa dig, har den i dig sin förespråkare helt visst.
2017-04-04

  Ingrid Trolle
Stort allvar så härligt
roligt framställt i denna
den dikt. En fantastisk
idé med en kanske lite
mindre lärd myra.
2017-04-04

  Salvation Pepper
Trevlig liten fabel!
2017-04-04

  Niliboy
En rejäl busgrogg har man fått lära sig!
2017-04-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Humor och värme i skön förening i din fint rimmade dikt!
2017-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Underbara du, humor och allvar i skön förening!
2017-04-04

    ej medlem längre
Med en stor portion humor och värme glimmar dina ord.

2017-04-04

  M.Eta
Humoristiskt roligt tips!
2017-04-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO