Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomshemmet

Vid husknuten det blåser
från hemmets sköna vind
den fläktar så behagligt
som sammet vid min kind

Nu står jag på trappan
till torpstugans dörr
jag tänker på stunder
och drömmar från förr

Jag fostrades till vuxen
i huset fyllt av minnen
jag lärde mig så mycket
om kärleksfulla sinnen

Kring stugan växer rosor
jag hör små fåglars sång
det känns i atmosfären
så som det var en gång

Jag minns de sköna dagar
då himlens färg var blå
och ängens alla blommor
så fridfullt där fick stå

Jag känner med vindarna
vårvinterns sköna tid
då skidor gled i pudersnö
kring backar här bredvid

När regnet föll mot rutan
till takt av sällskapsspel
då ärvdes en insikt
som aldrig känts fel

Nu lever jag på minnen
från tiderna som var
mycket har förändrats
men hemmet det står kvar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 562 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-04-05 06:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En fin text om minnen!
2017-04-16

  Janina Kaminska
Fint skaldat om de vackra barndomsminnen.
2017-04-08

  ResenärGenomLivet VIP
Fina minnen från förr...
2017-04-07

  Anya VIP
Fint om barndomen. Känns som om diktarjaget haft det riktigt gott.
2017-04-06

  StinaJ VIP
Fint barndomsminne förmedlade med känsla som berör.
2017-04-05

  Blomma-Stjärna VIP
vad fint!
-barndomshemmet står kvar som en grund för minnen om årstiders gång och göranden och de dinas kärleksfulla sinnen!
2017-04-05

  Blått Norrsken VIP
Fint och behagligt att läsa dina insiktsfulla ord i kärlek .
2017-04-05

  aol
Underbart just det här kallar jag riktigt vacker poesi,så fint skaldat med både djup och värme.
2017-04-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Som en sagoberättelse, skriven med själ och hjärta sammanfogade, i livets gång.
2017-04-05

  överlevaren VIP
Fint skildrat!
2017-04-05

    ej medlem längre
Livets kretsgång med glädje och sorg i en vacker poesiväv.
2017-04-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett hem gott
bästa hjälp
vi fått, utan
den vart hade
hade vi då nått...
Fint berättat!
2017-04-05

  M.Eta
Skönt när man har fina minnen från sitt barndomshem. Vackert beskrivet!
2017-04-05

  Änglaögon
Vackra minnen att värna om.
2017-04-05

  Marja-Liisa Koski VIP
Underbara minnen och tack för en njutbar läsning!
ML
2017-04-05

  Ljusletaren
Fint!
2017-04-05

    ej medlem längre
Fin dikt med nostalgiska minnen!
2017-04-05

  Niliboy
Dikt med inre styrka utan pjunk, men ödmjukt berättat å kärleksfullt!
2017-04-05

  Salvation Pepper
Man önskar tidlöshet i så vackra minnen.
2017-04-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO