Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Kollegan Klas, 60 år

I hundrasexti knyck på branta motorvägen
i sport-Toyotan satt jag där bak och frukta
att färden skulle ta slut med den värsta volten
på en bratzig advokat kan man alls inte lita

sen dess har tretti år gått och under den tiden
du bytte sida i salen och dök upp i Varberg
där stod Toyotan plötsligt, och du satt i den
röd, så som jag mindes bilens blänkande färg

sedan dess har olika bilar passerat på vägen
i olika hastighet just som i verkliga livet
likt golfbollen faller man rätt i bunkern ibland

nu kalhuvad, gråskäggig blir du som oftast benägen
att bittert undra som Flundran, men ändå väl skrivet
där finner man faktiskt guldkorn gömda i sand!













Bunden vers av Ingela Svenson VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-23 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP