Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ODÖDLIGHETEN


'' Om vi två
älskade en hel dag,
nästa morgon
trots Ondskans kolossala makt,
varma i kropparna
skulle vi vakna med tanken,
att vi med samma dynamik
skulle kunna älska hela tiden .....


Eftersom vi båda
skulle älska varandra hela tiden,
skulle vår ide vandra framför oss
som en klar himmel
att trots ögonens bleknad,
skulle vi älska varandra
alltmer glänsande
under hela Seklet .....


Och om vi två
uppnådde ett sådant mirakel,
skulle vi tänka,
lätta och naiva liksom alla hastigheter
och barnens rus,
att vi gott och väl
skulle kunna älska
varandra under alla Sekel…


Denna sista tanke
skulle dock vara mycket tung..
och strikt fördömande
av Olympens Gudar
anklagade att vi skänkte
Mänskligheten Lyckans hemlighet
varpå vi under dess enorma tryck
skulle kanske komma att dö.




Bunden vers av ILIAS FOUKIS
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-23 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ILIAS   FOUKIS
ILIAS FOUKIS