Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2004 under första kvartalet inspirerades jag till att skriva denna lilla konklusion ... Publicerad här tidigare i maj 2005.


Snyltgästernas portal

Du sonderar
lite försynt och diskret
terrängen
Utan att du är medveten om det
berättar du sublimt vad
som är poängen
med ditt besök ...

Jag visar dig frikostigt runt
i såväl mina tomma salonger
som i mitt kök ...

Berättar och gestaltar i ord
de dignande smörgårdsbord
från fornstora dar
utan att för ett ögonblick
för dig dölja
att intet längre finns kvar ...

Det retar din nyfikenhet
och lockar fram
Investeraren i dig ...

Du frågar och får svar
Analyserar vad som
skulle tänkas kunna
finnas kvar
att vinna
i framtiden
hos mig ...

Försynt och tillsynes omedvetet
yppar jag i flykten för dig
min lilla hemlighet
- Min framtidsstrategi ...

Att i framtiden
blir det endast knytkalas
där mina gäster själva
får duka alla borden
och fylla sina egna glas ...

När du inser
att jag är en investeringsrisk
och inte gratis avkastning
på annans kapital
Avlägsnar du dig hastigt bort
från mig
och gör ditt val
att utträda
genom snyltgästernas portal ...

Trots
att jag redan från början vetat
vad du vill ha och trodde
dig kunna finna när du letat ...
Och att du inte skulle finna några svar
som motiverade dig
att stanna kvar ...

Trots denna insikt
stödd av min intuition
gör det ont och plågar mig
att du visar dig vara
allt annat än den
jag hoppades på skulle visa
sig finnas i dig ...

Önskar dig lycka till på vägen
mot den insikt
vilken ävenså du kommer att finna en dag
Om än det synes bli
först på äldre dar
när du är helt ensam kvar!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-03-23 21:26



Bookmark and Share


  WyS VIP
Insiktsfullt!
2017-03-24

    ej medlem längre
Ja SW ryser när jag läser-tänker på Indiens kastsystem ...skillnaderna mellan kasten..det lägsta alltså "sopkastet" får nöja sig med skulorna från rikemansbord. Där stympar sig folk eller sina barn för att få mat på bordet. Vi är människor skapade jämlika - men nutiden ser det inte. Den svagare trampas ned med järnskon. Vad är det för värld som fostrar sina barn till grymhet? Altruism är det tomma ord? Nej, jag har vänner som är ordet.
2017-03-24

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det här är ett av de typiskt "normalt accepterade lynnet" som människan inte utvecklat sig ifrån alltsedan hon trodde sig om kunna skylla allt på en gud och själv aldrig uppoffra sig dvs ta ! Utan att ge ! ja de sistnämnda skulle vara att de ber en ta hand om soporna,då anser de sig varit generösa.
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP