Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
engelskt reportage på TV igår.


Yazidierna



De kallar sig Persmerga.
Kvinnliga överlevande kurder från ett IS-fångläger
där kvinnor våldtogs och halshöggs.

Den krigare som nu snart ska iväg till ett IS läger
för att hjälpa till att hämnas sina medsystrar berättar:

"En mamma med ett ett-årigt barn togs tillfånga.
Barnet fick inte mat på tre dagar...grät oupphörligt.
IS-mannen sa att han blev störd
och inte kunde sova.
Mamman sa att de är fångar och hungriga.

Mannen tog barnet
halshögg det
slaktade kroppen
kokade den
och gav mamman att äta".

Det var bara en en av alla berättelser.

En annan kvinnlig krigare
försökte också berätta sin upplevelse
men föll i gråt ideligen.
Hennes kamrater visste
vad hon skulle säga till den kvinnliga reportern
men klarade inte av det
utan försvann gråtandes
en efter en
ut ur rummet.
Man fick aldrig veta
men även där handlade det om en mamma
och ett barn.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-24 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP