Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite konkretisering av mina affirmationsprocesser som i all sin ostrukturerade form behövde få befästas i ord för att jag inte ska tappa bort insikten i sig ... Publicerad tidigare här i februari 2016.


Drömmer om dig ...

... dag som natt ...

Drömmer om
att få känna dig
nära tätt intill mig
såväl
när jag somnar
som när jag vaknar ...

Drömmer om
att få gråta
alla mina tårar med dig
men än mer
få avnjuta alla våra skratt ...

Drömmer om
att du finns hos mig här
när jag vaknar 
och ej längre blott är
en dröm om någon jag saknar ...

... men ej ännu vet
vem du i mitt liv är ...

Du som är den dig
som är ämnad för mig
Du som bekräftar dig
genom de känslor 
du väcker till liv inom mig ...

Dig som får mig känna
att du mig vill
och kommit till mig
för att stanna och förbli ...

... inte blott för 
stunden eller ett ögonblick
över tid när du finner 
att du har behov 
eller inte har någonting
bättre för dig i ditt liv ...

Ty vare sig du eller jag
önskar en kärleksrelation
där vi är den andres andrahandsval
eller blott det spontana ögonblickets
möjliga alternativ
för att undvika ensamhetens kval ...

Men om vi är ämnade för varandra
är vårt gemensamma perspektiv
någonting som skänker oss 
livsglädje, styrka och livsenergi
nog för att utan att exkludera vår omvärld
kunna se varandra som en självklar prioritet
oavsett allt annat som är i vår gemensamma verklighet ...

... Det i sig
är och borde så få vara en insikt
som ger oss modet att våga
acceptera känslan vi känner
när vi äntligen möter varandra
utan att istället sätta den i fråga ...

Ty det vi sällan vågar 
se, inse och verkligen förstå
är att den äkta kärlekens låga
inte har en chans att överleva någonstans
om den trots sin allra renaste äkthet
jämväl möter ständig brist på tillit
och tvingas överleva på villkorad respit ...

Kärleken och vår fria vilja
är per sin respektive definition
och sammanhang 
såväl lite av en synonym
som de är
inbördes beroende ...

... och kan ej åtskiljas ...

Ty när det som sker
av fri vilja
blir till tvång och krav
leder det obevekligt
till den fria viljans grav ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-25 08:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Drömmarna håller oss vid liv...
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP