Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Behövde sätta ord på de tankar och funderingar som jag för stunden inom mig när ... Tidigare publicerad här i augusti 2015.


Vissa dagar bara är ...

... precis så där
outgrundligt befriade
från allt som
skulle kunna liknas vid
någon form av inspiration ...

Det är faktiskt helt ok!

Det är lite som med skrivkramp
som inte så sällan drabbar
oss alla var och en lite då och då ...

... det släpper inte taget om dig
förrän du antingen 
accepterar det för var vad det är
eller
låter dig distraheras tillräckligt mycket
för att du ska släppa tanken
och slappna av ...

Tänk på hur 
tvång och krav
obevekligt blir till
den fria viljans grav ...

Yttre förväntningar
tvång och krav
är de allra flesta 
överens om
är något som över tid
undergräver och destruerar
såväl vår självkänsla
som allt annat 
vilket bygger upp
det som utgör grunden för vårt jag ...

Men!

Förutan yttre stöd
bekräftelse och positiv inklusion
är det intet mot de begränsningar
vi själva finner upp och utvecklar
inom oss på olika sätt och vis
beroende på såväl
vem vi är som existens
individ och person
men så ock 
utifrån och beroende av situation ...

Så när du någon gång
så som jag drabbats av idag
känner att det är slut 
på all inspiration ...

- Logga ut
- Ge dig ut
eller
- Gör vad annat som helst
som får dig att tänka på 
något annat än det som 
din vilja och ambition felar ...

Det kanske dröjer ett tag
kanske väsentligt mer
än blott någon enstaka dag ...

Men oavsett 
hur lång tid som går
så kommer din inspiration
till det du vill
om det är något som för dig är rätt
att förr eller senare 
åter rinna till ...

Att stanna upp
ta en paus
för att hämta 
nya intryck och perspektiv
innbär inte att man ger upp ...

Det är blott bara 
absolut nödvändigt 
för det mesta vi gör 
var vi än lever och verkar i våra liv ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-24 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jaa, precis, så är det!. "Befriad från allt som skulle kunna liknas vid någon form av inspiration".
Det får gå så lång tid det vill...
2017-03-26

  Björn Solum
Kloka ord.
2017-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP