Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kommer mer i detta ämne - men kunde inte låta dessa tankar komma bort bland allt annat som vill få komma ut ... Publicerad här tidigare i januari 2012.


Normerad frihet och kreativitet

Det är inte så lätt
på något sätt
att vara kreativ
och ta egna initiativ
utanför gällande
ramverk och konventioner

när man ständigt
och beständigt
ser det som sin plikt
att följa gällande norm
åtta till fem
undantagslöst och strikt
utifrån stipulerad form

Inte heller känns det rätt
i en del allt för ofta
förekommande situationer
när den som ställer krav
och förväntar sig 
exceptionella kreationer
intecknar den fria viljan ...

- själva källan till inspirationen -

... uttrycker bristande förtroende
och standardiserar ställda förväntningar
utan hänsyn till vårt beroende
av de frihetsgrader
som utgör förutsättningen
för våra extraordinära bravader

Stilla förundrad och fylld av begrundan
vi vänder blad
utan reflektion över levererad prestation

Ett resultat under alla krav och förväntningar
likväl ej oväntat på något sätt och vis

- Ty tvång och krav 
är den fria viljans grav ...

... och den beskurna frihetens 
ofrånkomliga konsekvens
och
inte helt oförväntade pris




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-24 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP