Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett VERKLIGHETENS paradis

Ett falskt paradis
uppehålls (till)rättahålls på lögner
förfalskningar av livet
täcker över
söver och be-dövar
får oss alla
att titta bort
eller att se nåt annat
än det är
andra etiketter
språkliga dräkter
än vad som faktiskt passar
där i
in i pusslet
av våran värld
av vårat falska paradis
det som vi bär
med ryggen krökt
en dröm - en mardröm
som allt vi har i våra famnar
så tunga och fulla
med ingen mera plats
för mänsklig värme
mer närhet och ömhet
kärlek + vänskap
när så mycket annat
väger över
täcker över
låtsas vara något helt annat
än det faktiskt är
Ett verkligt paradis
bakom detta falska

Ett VERKLIGHETENS paradis
med verklig värme
mänsklig närhet
drömmar kärlek
vänskap frihet

Verklig sårbarhet och ömhet
till varandra
med verklig värme

Ett verkligt paradis
i detta livet
och någonstans
i världen

Så paradisiskt
och så tillsammans
med varandra

En verklighetens saga
i en tillvaro
och närvaro

Så paradisisk




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-13 09:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hm du är överjordiskt djup
2017-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Det falska paradiset är det som människan bygger oberoende av Gud.
Babelstornet.
Människan som i sitt inbilska, inpiskade högmod tror att hon ska kunna klara biffen utan Skaparens ledning.
Mänskligheten är totalt överskattad.
Det är naivt och utopiskt att tro att vi ska kunna åstadkomma något annat än just babelstorn.
2017-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman