Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PHYLLIS och DIONYSOS

 

Phyllis, vårens gudinna

nu kommer du gående

 

klädd i spetsklänning

sydd av vitsippors oskyldighet

 

ögonens pupiller målade

med blåsippors vemod

 

huden väldoftande

av liljekonvaljeparfym

 

snart ska du vila

i Dionysos  famn

 

släcka läppars törst

med vårregns droppar

 

älska på gräsets 

mjuka gröna bädd

 

under körsbärsträdets

gamla knotiga krona

 

medan körsbärsblom faller

över kärlekens fullbordan

 

i Dionysos famn

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-03-27 16:52



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vackert!
2017-04-03

  ResenärGenomLivet VIP
En ljuvlig vårbild...
2017-03-30

  Rise Little One
Det doftar vår och kärleken flödar...
2017-03-28

  Blomma-Stjärna VIP
ljuvligt!
strålande!
2017-03-28

  Marianne Räf
Ett ljuvt förhållande !

2017-03-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
härlig dyonistisk alstring
2017-03-28

    ej medlem längre
Underbart vacker vårdikt. <3
2017-03-27

  ULJO
Blir mållös. Så fint
2017-03-27

    Dan Myrbeck
Ytterligare en vv-dikt:

vacker
&
välskriven

2017-03-27

    ej medlem längre
Du målar känslor med breda poetiska penseldrag!
2017-03-27

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvlig text, naturlyrik när den är som bäst!
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP