Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en altan längs luleälven




en altan längs luleälven
2008
16 år
82 år


jag tänker på hur lokalt väder
verkligen kan vara hur lokalt som helst
ibland kanske vi inte ens begriper det
eller tänker på det som så
men någonstans måste det finnas en början
och ett slut
på regnet

och på solen


lokalt väder är
som ett osynligt något
i luften

lokalt väder är
något som visar för regnet
att hit
men inte längre


ibland är detta osynliga något
fullt synligt

ibland är detta fullt synliga något
en människa


och ibland så är denna människa
hela skillnaden
på solsken
och regn

*

när jag var tonåring
kunde jag vara så arg på slutet
jag begrep det inte
så ibland kunde jag åka upp från sundsvall
och sitta mitt emot henne

hon pratade
och jag lyssnade

och jag pratade
och hon lyssnade

sen sa hon:
räds inte
att den här världen
verkar ha öppet
tills den stänger

för livet ÄR hårt
mot dom mjuka

men dom mjuka
är inte hårda mot livet

och det
är hela skillnaden









Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 684 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-11-22 21:08



Bookmark and Share


    tehdog
man har gråtit för mindre

ord är futtiga här inunder

vilket otroligt utsnitt
2017-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP