Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste del II avDziady


Stand by me

-Vem var Konrad?
-Det står på en polsk sten. När solen skär av ett hörn av rummet. Korallreven bleknar.
Vi går här och hör andras val, önskningar. Sorterar och kastar, böcker och tidningshögar, växter.
Växterna tänker inte. Vi tror på den oheliga historien, myten, fabeln, orden som någon, ja de som den andre sa.
Men jag är ingen president här i subklustret, runt köksbordet, där vi alla är politiska subjekt och drar åt skruvarna lite grann och poesin blir den fatala kraften som gör oss brödätare till änglar, för ett ögonblick. Påven gick förbi när huset dog och bergen stod ordnade innan Wegener skrev och lät blixtarna fara förbi och befriande solen från den globala uppvärmingen.
Mörker överallt, och vad är i luften?

Vad är i luften?

-Ja tala ut!

Stäng dörren, och låt månens spår stå bredvid dig.




Fri vers av Ulf D VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-24 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP