Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hur har jag hamnat här?

Hur har jag hamnat här?
Ett antal vindlingar i tid har fört mig hit
Och många ansträngande vägar
Rädsla och försiktighet har gjort att jag är här
Några förhastade beslut
Drivkraften vidare, hoppet om något större
Andras förväntningar har lett mig
Övertygelser jag fått nånstans ifrån
Traditioner, vissa relationer
Och brist på relationer

Hur har jag hamnat här?
Mitt hjärta förde mig med slag för slag
Och all den mat jag ätit
Människors omsorgsfulla händer
Och några örfilar samt många sår
Kanhända flykt och feghet
Helt säkert synd och ondska och prestige

Hur har jag hamnat här?
Frågar jag fyrtiosex år gammal
Tänker tillbaka på de skrivbord jag har suttit vid
De mödosamma steg jag tagit
Smärtsamma fall jag fallit
Särskilda tårar som jag gråtit
Jag tänker bilder som min hjärna lagrat
Små meningslösa ljud som sitter kvar
Men också minnen omöjliga att överträffa
Stunder av lycka, kramar, sol och vatten
Armarnas minne av ett nyfött barn

Jag kan inte förstå att jag har hamnat här
I detta hus, bakom ett fönster, ett staket
Framför en spegel med ett ansikte
Med trötta ögon, pösiga ögonlock och skägg
Rynkornas karta får jag försöka dechiffrera
Räkna tillbaka trädets uppväxt utanför

Hur har jag hamnat här?
Jag är en främling, ingen bryr sig
Jag är en apa alla ser
Det här är inte hemma
En värld som skenar mot en avgrund
Resenärer utan mening, utan mål
Så vill jag inte ha det
Jag skriver, undervisar och predikar
En hes profetröst i ett brus

Hur har jag hamnat här?
Kritisk och utanför
Med ständig längtan att få vara med
Men även nöjd att vara ensam
Jag är komplex, alltmer ambivalent
Sträcker mig bakåt mot det enkla, friska
Barndomens smaker, ungdomens vår
För att begripa mer av vem jag blivit
Hur jag har hamnat här




Bunden vers (Blankvers) av Olivér Joób
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-25 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olivér Joób
Olivér Joób