Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi som grenslar vintereken

Vi klättrar allt högre i vintereken

låter all barndoms brus och dofter få erinras inombords

spritter till

av hågkomsters eget

vindlande nu

 

så grenslar vi trädets grenar

och lövverket återger dina ord i vinden

det är samma plats där ljuset möter himlen

och stannfåglarna dröjer

 

Vindpinade utlöpare i bergekens sköte

ännu omgivna av sommarens lövverk

 

det är här dina anekdoter vidgas och fördjupas

sällan har de magra markerna hört sina löv vissla i vinden

såsom nu

 

senare ska vi blicka upp mot grenklykan

känna lövverkets fukt mot våra kinder

 

aldrig har kustlandskapet bevittnat ett sådant drama

som när molnen åser dina läppars berättelse

och återspeglar legenden

          i dess ymniga märg

 

© Birgitta Wäppling, 26 mars 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-26 12:02



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en vacker text om att klättra högre upp i ålderns träd, upp för minnenas och erfarenheternas grenar läser jag det som, väl medveten om att det ingalunda behöver vara författarens berättelse, som har fler aspekter
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP