Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker gå dit.


Gästabud i Dälden


Muller från en kanon.
Gud sitter på sin tron --
å spejar på vår Värld, -
intill min vinterhärd.
Kommer jag ta reson --
i mitt begär till Flärd ?

En klänning av siden
jag bär -- hela Tiden.
Å, lösögonfransar
mot kinderna dansar,
som hos en avliden --
som på Livet chansar.

Mitt smycke är en ring,
handlar om Ingenting, -
- så snyggt på min stortå, -
glimmande silver, blå.
Ger min blick ett kallt Sting,
-- så jag ej går i Stå!!

Jag hör en massa ljud.
Skall till ett Gästabud, -
som lockar i Dälden.
Var varsam med elden !
Den är tänd utav Gud,
- som ser alla Välden !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 488 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-26 16:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Man vet aldrig vad som kan hända...bäst att testa...
2017-03-30

  ULJO
Fint poetat med rim som är ditt signum
2017-03-27

  Blomma-Stjärna VIP
Livslustig och flärdfull och härlig!
2017-03-26

    ej medlem längre
Nästan som en Askunge-saga! Fint rimmat!
2017-03-26

    ej medlem längre
Spännande dikt med superbra rimupplägg! :)
2017-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf