Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk inte på skor

Tänk inte på skor
Det blir så svårt att leva då
Tänk inte på skor
Det blir så svårt att sova då

Barn
Fabriker
Tempo
Arbetstider
Löner
Sovsalar
Lastbilstransporter
Containerfartyg
Reklam
Locka
Lura
Omsättning
Vinster

Tänk inte på skor
Det blir så svårt att sova då
Tänk inte på skor
Det blir så svårt att leva då







Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-27 00:50



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Börjar man tänka blir det faktiskt svårt att sova. Samhället, de ansvariga, borde dock göra mer än att bara tänka. De borde agera för att om möjligt förbättra situationen för många. Tyvärr har kapitalismen oss alla i ett järnhårt grepp. Därför händer ingenting.
2017-03-29

  Mats Edin VIP
Stark text, skön rytm och skarp uppmaning
2017-03-29

  Blomma-Stjärna VIP

Klockrent dilemma!
(människan måste kunna sova för att leva
och vi behöver tro på det goda för att koppla av, men
människor utnyttjas och miljö förstörs
medan vi ordnar vårt samhälles överflöd)
2017-03-28

  Anya VIP
Här får du in hela den globala samhällsbilden med få ord. Skickligt! Och jag kan inte heller sluta tänka på skor.
2017-03-27

  Staffan Nilsson

Jäklar!
Nu kan jag inte sluta tänka på skor!
;)

2017-03-27

  Stefan Albrektsson
Hu! Vilken omskakande fyrbåk till text!! Och applicerbar på så många områden - att se verkligheten bortom de-billiga-prylarnas yta görs ovilligt och med allehanda undanflykter...

Klockren träff i denna text!
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP