Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


veckan som gick, liven som gick //fotot taget vid de avlidnas bord i slutet av liturgin i Uspenskijkatedralen, (c) Minkki Huldén


Hemkomsten

 

Det finns en alldeles särskild tomhet

när man kommer hem till ett ensamt hem

efteråt,

när begravningen, minnesstunden

är över.

 

I den tomheten ekar hela livet,

bankar känslors och minnens puls på,

med kraft, men ändå oförnimbar

 

i det ögonblick pärmen faller ner över

sista sidan och sluter livsboken 

med förlustens sigill

 

plötsligt finns inga ord,

bara bedövhet

 

Det är då man ska få en blomma,

en rad, en sång - något, helt litet

som öppnar, befriar återhållna tårar

från skam, minnen från smärta

och den totala, utlämnande

ensamhetens stigma

 

 

2017-03-27   12:17

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-03-27 11:23



Bookmark and Share


  walborg
Innerligt tänkvärda rader om att bli lämnad kvar
2017-03-28

  Maj-Lis VIP
Finns ingen tomhet som är så total som den man upplever då
2017-03-27

  Poeten Salvador VIP
Balans mellan tanke och känsla
2017-03-27

  Stefan Albrektsson
Starkt! Du lyckas fånga den där svårfångade dövstumheten efter dödsfall/begravning - den obegripliga gapande tomheten som lämnas kvar efter det att någon gått bort. Och du lyckas göra det med "enkla" ord utan att någonsin sväva iväg i någon slags metafysisk flykt - vi som är kvar är fortfarande lämnade här i den obegripliga ensamheten.
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP