Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utopi i baktakt vem lyssnar på barnen?


Varannan vecka metronom

måndag kväll
skiftbyte i bonusfamiljen

väskor och kvarglömda effekter
transporteras över stan

varannan vecka
ger föräldrarna allt
för att överträffa
varandra

vi bevittnar här jakten på den perfekta barndomen

mer
fortare
bättre

det sopas och sopas
på minerad mark

tassas på tå
i tragikomiskt
skuggspel
realitydrama
utan slut

utopin om
den lyckliga familjen

en efterkonstruktion
med tonade glas och sentimentala förtecken

på vinylspelaren snurrar alltjämt Gullan Bornemark

© Maria Marängsviss, 30 mars 2017




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-03 12:03



Bookmark and Share


  Anya VIP
Poetisk om hur det är i många familjer. Jaa relationer idag bygger på känslor inte på praktiska saker som ekonomi...som det var förr. Tycker slutet med Gullan är så talande...sudda sudda bort din sura min...
2017-04-11

  Judas Ekholm VIP
De fyra sista raderna sätter verkligen fingret på ämnet:

"utopin om
den lyckliga familjen

en efterkonstruktion
med tonade glas och sentimentala förtecken"
2017-04-04

    ej medlem längre
jag tror den här texten är allmängiltig och stämmer in på mångas erfarenheter och känslor av familjelivet så som det nu ter sig för var och en av oss...

intressant, helvakna reflektioner i poetisk form.
2017-04-03

    ej medlem längre
Tänk om långt fler verkligen valde partner av rätt skäl? Skulle inte många fler vara långt mer harmoniska och lyckliga, vuxna som barn?
2017-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP