Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Resenärens tröst


Rötter


De finns där från början,
genom dem kom du till världen,
du kan aldrig någonsin förlora dem,
de följer med dig vart du än beger dig,
och om du berövas dem, de sågas av brutalt,
så kan du ändå ej bli av med dem,
hur osynliga de än är i skydd av jorden,
men du kommer alltid att förnimma dem
och känna av dem desto mer om de är hotade.
Måhända hade du dem redan långt innan du föddes
som en arvsbelastning av ett andligt slag
att ha med dig som ett slags startkapital
för livets resas farliga och obekanta äventyr
som kan föra med dig vart som helst
på ödets irrfärder till överraskningarnas mål,
men som till slut skall föra dig i hamn
där du skall alltid höra hemma
hos ditt ursprungs rötter
i direkt kontakt med hela universum.




Fri vers av Aurelio
Läst 361 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-27 14:54



Bookmark and Share


  walborg
Tankar väcks om arv och miljö och sammanhanget vi lever i
2017-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio