Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åter en liten fundering från 1980-talets inledning ... Publicerad tidigare här i juni 2005.


Minnen som förträngts

Tiderna
kommer och går
Vi ser oss omkring

- och ser hur litet det är
vi förstår -

Gryningen
kommer med smygande steg

- Himmelens rodnad
är något vi alla förteg -

Vi tittar och undrar
- Glömmer
och beundrar
det vi inte förstår,
är samma ting som igår ...

Vi tror att vi kan,
blunda ibland

- bara det gäller hon eller han ...

Men
om vi ser oss omkring

- ser vi skrämmande ting -

Vi tittar
och vi undrar
... glömmer ...
och beundrar
vår alldeles egna verklighet ...

Jag ser på dig
och förundras
över all din naivitet ...

Öppna dina ögon
- släpp in gryningens
rodnande ljus ...

Öppna din ögon

- och se -

Du ser
sanningens rus ...

Den
brusar och susar
... river i din själ
och berusar
minnen som förträngts ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-28 06:18



Bookmark and Share


  WyS VIP
Fin!
2017-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP