Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när hon skriver och blundar

det är i det ögonblick

som hon väljer ut bokstäver och ord,

låter dem kombineras till rader i en dikt

som innebörden långsamt tonar fram

 

det är inte förrän hon skrivit dikten

som hon läser budskapet

 

se, hur de sista raderna

frilägger kärnan av pusselbitar

 

mot ett annat

läsäventyr

 

se, hur imperativen uppmanar oss

som om de vore konjunktiv

i hela sin vidd

 

i hennes ordkalejdoskop blandas punkter och komman,

semikolon och vokaler

i konsonanters snillrika dans

 

de låter tankar kombineras

till gedigna berättelser

 

som även en vårkväll i mars

kisar under järneken

 

mot anekdotens himmelsljus

 

© Birgitta Wäppling, 27 mars 2017

 

med inspiration av "Canto av Marie Genevay" av Göran P Rödholm:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2048150

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-03-27 23:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, mycket elegant måste jag säga, och som någon sade här; slutet med stor poetfeeling...applåder mm. Tack.
2017-03-30

  Göran P Rödholm
Väldigt smakfull och lekfull dikt. Och se på slutet, hur den landar, det är känsla det!
2017-03-28

  Maria Marängsviss VIP
Ljuvlig lek. Så är det. :)
2017-03-28
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP