Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen till hennes hjärta... går genom pennan

Vägen... till hennes hjärta
går genom pennan
det som skrivits sjungits diktats
var det som först
tecknat av hennes kontur
viskat fram formen av hennes hjärta
längst med pennan
i sånger och dikt och litteratur
gned fram gnistor i hennes sinne
satte själen i brand
likt en fackla i natten
lyste upp ännu mera
än hon trodde fanns
kunde att se längre bort
och ännu mera
av det som är så nära

Tog hon närmre
men också henne själv
med pennornas silverpilar
stjärnornas streck
högt över himlen
visade vägen
likt en silvereld
igenom skogens alla skuggor
fram mot skymningstemplet
det djupaste hemliga
alla bortglömda vägar
mot det minsta stället
det allra heligaste inre
tog sig ända fram
och fann ödets skrin
det var ett fragment
av henne själv
från hennes sönderslagna själ
det minsta av allt
som samlades in
ur alla såren
i livets stjärnedamm
från upplysta mörker
spindelvävsvrår
den äldsta skygga skuggan
den med regnbågsfragmenten
ur regnbågens spegelskärvor
ett högre självporträtt
med så mycket mera
från allt det andra
som hon aldrig ens visste
att hon hade
att hon hade varit
utanför ramen
i regnbågs-spegelskärvornas
sönderslagna självporträtt.

För vägen..
till hennes hjärta
(till så många själar)
den talar i konstens tecken
likt silverpilar
igenom mörkret
skymningsfigurens grågubbelykta
så långt in i skogen
lyste upp livet
fick henne att se
vart hon hade stått
vem hon har varit
för den allra första gången
som en verklig livets spegel
det som gör mer
reflekterar hela djupet
av vad det är
av allting som vi är
att vara en människa
i denna trasiga världen
nästan mera mänsklig
fast aldrig helt
ett dubbelt djur
i dubbelnatur
med mänsklig framtid
och urtidsvansinne
kastad långt in
mot gränsen av kaos
och vansinnets ordning
i väldresserad bur
med sån tragisk perfektion
i ett avstånd ännu större
oss emellan
mellan allt det vi är
mellan våra hjärtan.

Men vägen dit åter funnen
att smyga fram så försiktigt
precis på gränsen
mellan ordningssinnet
och forntida kaos
i konstens tecken.

Den sköraste vägen...
den går till hennes hjärta.

Kanske även ditt.

Kanske även mitt.

Men den går.

Den går till hennes hjärta.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-30 00:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ordlös - kramar
2017-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman