Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Originaltext från 1973 - Ett ungt perspektiv från mig själv, ännu knappt tonåring djupt grubblande över relationen barn, förälder, skola och samhälle ... Publicerad här tidigare i maj 2005.


Ett barn utan stöd är som en hand utan tumme ...

Ett barn utan stöd
är som en hand utan tumme ...
Ett barn utan kärlek
är som ett träd utan vatten ...

Ett barn utan hem
är ett barn utan trygghet ...
Ett barn utan trygghet
blir en människa under ständigt förtryck ...
Ett barn under förtryck
blir en människa utan framtid ...

Ett barn utan ömhet
blir oftast ett skal utan innehåll ...

Ett barn utan vänner
vet ej vad vänskap är ...
Ett barn som ej vet vad vänskap är
får svårt att ge vänskap ...
Ett barn som ej får lära sig att ge och ta imot
blir en människa på ständig jakt ...

Ett barn som inte är som andra
blir utstött på grund av
rädslan för det som är annorlunda ...
Ett barn som ej vet vad ansvar är
blir oftast missbrukad eller missbrukare ...

Men ett barn med
Hem
Trygghet
Ömhet
Kärlek
Behöver inte bli en harmonisk individ ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-28 21:13



Bookmark and Share


  C_Cyrus
Väldigt tänkvärt och bra skrivet!
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP