Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagt av de som tänkt djupare! Axel Fredholm


Tänkvärt

Den vänskap som är byggd på smicker dör
vid första sanningen.

Vänskap är mer än vänlighet och tacksamhet
är mer än ord.

Ett gammalt ordspråk säger " Om vänskapen
mellan två personer skall bestå måste den ena
äga stort tålamod.
Den som ger skall få inte för gåvans skull utan
för sinnelaget. Glädjen att glädja!

Den gåva du inte kan lägga på offeraltaret, har
makt över dig och du är dess slav.

Försakelse...Den som ger av sitt överflöd försakar
inget och den som bestämmer över vilka gåvor som
gives tar sina gåvor tillbaka.


Förlåtelse leder till förlåtelse och och dess lön är frid
och styrka.

Fred kan inte vinnas genom våld. Det blir inte fred
så länge man krigar för att få fred.

Den högmodige har stor möda att dölja vad han är.
Om han tappar sin mask, skrattar föraktet

Den som älskar tystnaden vandrar på vishetens väg
Tala så jag får se dig sa en vis man. Det är bättre att
vara tyst och ansedd för att vara dum, än att tala och
bevisa att man är det.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-28 21:44



Bookmark and Share


  M:tin
Tänkvärda ord!!!!!!!
2017-04-02

  Lars Hedlin
Bra och insiktsfullt!
2017-04-02

    ej medlem längre
Mycket bra W! Bokmärker!
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP