Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal kristen dikt jag skrev till ett kyrkligt ändamål.


Vi tackar *** för våren

När isen tar våren i hand
och rinner med levande vatten ut i bäckar
som följes i land
När vinterduvor har förvandlats till kärlekens fågel så vit
som lockar fram de ljusblåaste himlar
med sång och med skri
När växterna vaknar till liv
och grönskans bädd frodas ut
Det är då vi korsar våra händer nu
för alla jordens under
För jag & Du
Och blundar under våra varma ögonlock
och tackar
Gud




Fri vers (Fri form) av Selene999times
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-28 23:14



Bookmark and Share


  Erik Gefvert
du målar en så vacker, och nästan lite melankolisk bild. som från dag till natt, vinter till vår. väntande ängar där växterna just vaknat till liv, under den ljusblåa himlen.
2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Selene999times
Selene999times