Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en åldrad pappa


Jag är inte ens född

Vart är du på väg
din blick vänder inåt
Vaksam
Undrande
Genom tid, bortom ord
bortom nu

Du är här, du är i alla tider
rör dig genom decennier
som åter vänt upp sina blad

Känslan av gamla brev och
lådor där något ömtåligt
packats in i tidningar

Vem träffar du nu?
Du är barn och en ung man
i din kraft och så svag
så att benen inte bär dig

Jag håller dig
leder dig
förmanar dig

Vill ha dig kvar

Jag vill luta mig
Mot dig

- Du måste äta,
ta din medicin
gå försiktigt
med rullatorn

Men du springer barfota
på kostigar, cyklar mil på en hembygd cykel
för att gå på bio

Du träffar människor
du delat stunder med
och jag
är inte ens född




Fri vers av Skogsrå 50+
Läst 427 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-03-29 08:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mästerligt!!!!!!!
2019-06-07

  aol
Blev så rörd i mitt hjärta,
2017-10-15

  ULJO
Otroligt bra skildrat
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Skogsrå 50+
Skogsrå 50+