Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommartid

En gammal man från Timmernabben
gjorde den kända timmetabben:
Vred sin klocka bakåt
istället för framåt.
- Urdumt morfar. sa yngste grabben.




Bunden vers (Limerick) av Dan Myrbeck
Läst 377 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-03-29 15:30



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Rolig och gullig limerick. :)
2017-05-16

  anits VIP
En härlig limerick!
2017-04-06

  Angel of love
Klockrent fantastisk text :)
2017-04-05

  Ingrid Trolle
En riktig timmetabbe.
Sommartid i Midnattssolens
förlovade land. Urdumt och
stressigt. Usch1
Du har fångat mångas förvirring
på ett mycket bra sätt.
2017-04-03

  Lars Hedlin
Tidsenligt så skriver du en Ur fin text!
2017-04-02

  lila fjäderblomman VIP
hände mig för urlängesedan. Hoppas på att få behålla sommartiden till urtiden!
2017-03-31

  Fem hjärtan VIP
Härlig limerick ..:-)
2017-03-30

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tycker det är urdumt med sommartid över huvud taget...kul limerick...
2017-03-30

  Rise Little One
Årstiden, ett mystiskt begrepp! Tiden går ändå oavsett hur man vrider klockan!
2017-03-30

  walborg
Kunde ha varit jag
2017-03-29

  Judas Ekholm VIP
Watch it!

Klockspelen jublar i takt med sekundvisaren [göra en riktig snurrning etc.] och jag längtar till Allsvenskan.

Ett perfekt tidevarv, där maten står på orten precis klockslaget då Farfarsklockan slår 18.

Bra!
2017-03-29

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sommartid
min lycka!
Jag som jobbade
till fem fick på sommar
kl 4 enligt soltid gå hem.
Sommardagsljuset
förlängdes! Guld!
2017-03-29

  M.Eta
Vår urgamla tid var bättre, slapp att tänka bak-fram, fram-bak eller hur var det nu? Inte urenkelt precis!
2017-03-29

  Eva Helene VIP
"timmetabben" - ja si det var då ett smart och kul rimord! Och en urgod limerick i sin helhet!
2017-03-29

  Maria Sundelin VIP
Tidsoptimist
2017-03-29

  ULJO
En ur bra limerick det där
Eller han som frågade vännen om han hade en klocka. Fick svaret "nej men jag har en knapp som är ur "
2017-03-29

  Anya VIP
Jaa det gäller att ha tungan rätt i mun när man vrider om klockan. Rolig kommentar från Zavanna.
2017-03-29

  M:tin
Jag instämmer med Zavanna!!!!!!!
2017-03-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul limerick med hög igenkänningsfaktor!
2017-03-29

  Gunnel Eriksson VIP
Ja, barnen har ofta lättare att förstå
den nya tiden. Bra limerick.
2017-03-29

  Marita Ohlquist VIP
Ur led blev tiden bäst att vrida den rätt!
2017-03-29

    ej medlem längre
En ur-bra limerick!
2017-03-29

    ej medlem längre
Det händer nog många!
Fin limerick!
2017-03-29

  Marianne Räf
Sommartid, ett onödigt elände !!!
2017-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck